Stacking Box House / AD+studio

first_imgArchDaily CopyHouses, Renovation, Houses Interiors•Ho Chi Minh City, Vietnam Stacking Box House / AD+studio “COPY” Photographs:  Dũng Huỳnh Manufacturers Brands with products used in this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/940983/stacking-box-house-ad-plus-studio Clipboard Manufacturers: Dulux, Hafele, Toto, Vietceramics Save this picture!© Dũng Huỳnh+ 30Curated by Hana Abdel Share 2019 Lead Architects: Stacking Box House / AD+studioSave this projectSaveStacking Box House / AD+studio ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/940983/stacking-box-house-ad-plus-studio Clipboard Vietnam Area:  250 m² Year Completion year of this architecture project Photographs Nguyen Dang Anh Dung Houses Architects: AD+studio Area Area of this architecture project “COPY” Design Team:Nguyen Huu The Trang, Nguyen Van Trung, Vo Dinh Huynh, Tran Viet LoiSupervisor:Vo Dinh HuynhCity:Ho Chi Minh CityCountry:VietnamMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Dũng HuỳnhRecommended ProductsWindowsFAKRORoof Windows – FPP-V preSelect MAXWindowsJansenWindows – Janisol PrimoDoorsECLISSESliding Pocket Door – ECLISSE LuceDoorsVEKADoors – VEKAMOTION 82Text description provided by the architects. Although most of the recently built house rows in new urban areas had planning management advantages, they still faced architectural aesthetic problems. There was also a lack of diversity in space settings and a dull uniformity among modular elements which decreased the area’s uniqueness and vividness.Save this picture!© Dũng HuỳnhSave this picture!SketchSave this picture!© Dũng HuỳnhThose perhaps were the reasons that many people are not interested in this kind of construction. Gradually unused buildings became stockpiled and started to deteriorate which led to the area being deserted. The former state of the building was 2 adjacent houses – one house was sandwiched and the other on the corner of the street – in a new urban area in Ho Chi Minh city. They were identical in appearance, separated vertically.  They had the same problem as in many other prefabricated house rows.Save this picture!© Dũng HuỳnhThe owners, who are a young married couple, have simple requirements on the house’s function. We take advantage of this by utilizing the house’s on-the-corner-location. The design proposal suggested the majority of ground floor for business as well as installations of flexible window system. This created an open space highlighting liveliness for the area. The wall separated 2 houses was removed. The new design preserved the structure and basic layout with the staircase being reconsidered; the house on the corner was remodeled for communal use. Merging of 2 houses followed the natural horizontal of topography instead of the initial artificial vertical lines.Save this picture!© Dũng HuỳnhSave this picture!Ground Floor PlanSave this picture!© Dũng HuỳnhIn the new design, we embrace and emphasize the harmony between the slight curvature of the balcony and the changes in level of the 2 houses through the vertical barrier screen surrounding the balcony together with a green buffer zone behind. The ordinary balcony has been shifted to volume, creating an effect of boxes stacking as they bite into each other and hover over the communal space on ground floor.Save this picture!© Dũng HuỳnhOn the main Western façade of the building, instead of simply blocking blazing sunlight, we used a curved wall made of glass in a sudden manner to cover the staircase, making the most of the sunset view. The staircase area set the stage for the transparent and reflective quality of glass. Light, the color of the sky, views from different step levels, are part of the performance. Altogether they created a diverse and sentimental experience as we witness the space changing through every moment of time.Save this picture!© Dũng HuỳnhProject gallerySee allShow lessBenziger Hospice Home / Srijit Srinivas – ARCHITECTSSelected ProjectsScience Research Facilities / Ludwig Hansen Architects + Urban DesignersSelected Projects Share CopyAbout this officeAD+studioOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentRenovationInterior DesignResidential InteriorsHouse InteriorsHo Chi Minh CityOn FacebookVietnamPublished on June 08, 2020Cite: “Stacking Box House / AD+studio” 07 Jun 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogAluminium CompositesTechnowoodHow to Design a Façade with AluProfile Vertical ProfilesGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisOxidized Copper: Nordic BrownDoorsEGGERWood Laminate Doors in Molecular Plant Science InstituteStonesCosentinoSurfaces – Silestone® Nebula SeriesWall / Ceiling LightsLouis PoulsenLamp – LP RiplsWood Boards / HPL PanelsBruagRoom Dividers – Partition Wall MDFStonesNeolithSintered Stone – Mar del PlataWindowspanoramah!®ah! SecurityPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsMIS Facade PanelCarpetsFabromont AGTextile Floor Covering – Orbital® 07 COLORpunkt®LightsNorka lightingLuminaire – BelfastMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Year:  Projectslast_img read more